dimarts, 30 de març del 2010

Últimes xerrades de l'SCAI

El 16 de març l'SCAI va participar en la xerrada "No sóc racista, però...", organitzada pel Casal Can Capablanca. Vam explicar com les polítiques d'immigració, tant a nivell europeu com a nivell nacional, tendeixen a ser cada vegada més restrictives. Es planteja la immigració com un problema i no com una riquesa a nivell social, cultural, econòmic i demogràfic. Algunes normatives fins i tot criminalitzen els immigrants, cosa que pot afavorir actituds racistes i xenòfobes entre alguns sectors de la població. Volem recordar que els Drets Humans són de totes les persones i trobar-se en situació administrativa irregular no és cap delicte!


El 23 de març vam anar al Centre d'Atenció a la Dona de Sabadell on vam parlar de la situació administrativa de les dones, víctimes de violència de gènere. Vam tenir l'oportunitat d'intercanviar informacions i experiències molt interessants amb les treballadores socials i psicòlogues del Centre. Amb aquest treball en xarxa volem millorar el suport i l'atenció a les dones que malauradament són víctimes d'agressions. I diem un NO rotund a qualsevol forma de discriminació de la dona.

1 comentari:

  1. Ja calque ens posem tots plegats les piles divulgatives perquè venen temps difícils per la immigració i en generalper la nostra societat. I sinó mireu aquest article sobre l'augment de la xenofòbia i de PxC...
    http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=698943

    salut!

    Jaume

    ResponElimina