divendres, 4 de juny del 2010

Els drets de les dones

Arran de la polèmica política sobre l'ús del burka als espais públics, des de l'SCAI volem una reflexió sobre els drets de les dones. Expressem el nostre rebuig contundent contra qualsevol tipus de discriminació. I contra la discriminació de la dona en particular.
Amb el burka, la part del cos que més fem servir per comunicar-nos - la cara, els ulls, la boca - queda totalment tapada i per tant la comunicació és quasi impossible. Al nostre parer, el burka ve a ser la negació de la dona com a persona perquè fent ús d'aquesta peça de vestir la dona no pot interactuar dignament amb els altres.
Les personas som gràcies a la interacció amb els demés i és en aquest sentit que el burka esborra les dones com a persones.
Si ningú obliga aquestes dones a posar-se el burka, ens sorgeixen vàries preguntes: Per què no hi ha cap home que se'l posa? Si realment se'l posen per voluntat pròpia, de què deuen sentir-se avergonyides aquestes dones com per fer-se desaparèixer o esborrar-se d'aquesta manera? És per tradició? Doncs, amb tot el respecte per les diferents tradicions culturals del món, cal afirmar que aquesta no és una tradició que dins del marc dels Drets Humans es pugui respectar. Tradicions que discriminen greument a les dones difícilment poden ser acceptades. Els Drets Humans són de totes les persones i prohibeixen qualsevol tipus de discriminació i atac contra la dignitat de la persona.

Si s'ha de prohibir l'ús del burka per llei és una altra qüestió. Cal donar suport a totes les dones perquè puguin reivindicar els seus drets i defensar la seva dignitat i igualtat. En aquest sentit una prohibició per llei del burka no sembla la via més indicada.
Adjuntem el link d'uns articles de Saïd El Kadahoui que ajuden a reflexionar sobre un tema tan complex com aquest: http://blogs.publico.es/dominiopublico/category/said-el-kadaoui-moussaoui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada