dimecres, 2 de juny del 2010

Finalitza Brigada anti-rumors

L'activitat Brigada anti-rumors realitzada i dissenyada per l'SCAI amb la col·laboració de la Lliga dels Drets dels Pobles, arriba a la seva recta final. Desprès de 5 mesos de treball amb un grup d' alumnes de 4t d'ESO de l'institut Pau Vila, aquest dilluns 14 de juny ens acomiadarem dels seus participants.
Amb aquesta darrera jornada es posa punt i final a aquesta activitat que ha pretés donar eines als alumnes per a que lluitin contra els estereotips i rumors dels que són víctimes els immigrants i que fan encara més díficil la bona convivència de tots/es.
Aquest dilluns, comptarem amb la col·laboració del mestre Manolo Carrasco, que intentarà explicar als alumnes la necessitat de construir-se un pensament propi. La falta d’aquesta visió crítica de la realitat ha portat a països sencers al desastre. Així doncs els hi explicarà com el feixisme es va anar introduint mica a mica a Europa, amb el suport del gran capital i va anar anul·lant la perspectiva necessària que els ciutadans necessiten per no caure en el joc de la manipulació ideològica. El pensament únic que també va instaurar el franquisme va foragitar gran part dels n ostres intel·lectuals que van haver d’optar per l’exili, mentre a la península es vivia una de les èpoques més fosques de la nostra història. Aquest punt de vista històric és molt important per tal que l’alumnat adquireixi consciència del perill que suposa el fet de no tenir aquesta visió crítica del que passa.

A més a més, el mateix dilluns 14 de juny a les 18:00 els alumnes podrán explicar la seva experiència en el programa de Ràdio Sabadell "Tarda de Ràdio".


Esperem que el proper curs poguem tornar a repetir l'experiència!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada