dijous, 16 de setembre del 2010

L'SCAI és la primera ONG a Espanya que estalvia energia i contamina menys amb Google PowerMeter


Davant la difícil situació econòmica que atravessa l’SCAI vam pensar que reduir el nostre consum elèctric seria una bona manera d’estalviar diners. A part de reduir les despeses, l’SCAI també vol aportar el seu granet de sorra per cuidar millor el planeta. No podem oblidar que la suma dels petits gestos de cadascun de nosaltres pot tenir una repercussió important en la lluita contra el canvi climàtic.

Apagar els ordinadors a l’hora del dinar. Tancar els llums de les oficines on hi entra prou llum natural. No posar l’aire condicionat a menys de 25 graus. Revisar el sistema d’il·luminació i eliminar els llums que sobren. Evitar els stand-by.
Són exemples de petits gestos que són fàcils de realitzar i que ajuden a reduir la despesa i la contaminació.

Per aconseguir el nostre objectiu, l’empresa Cliensol Energy SL, després d’assabentar-se de la nostra Campanya de Simpatitzants 2010, dóna suport a l’SCAI mitjançant la instal·lació d’un gestor energètic ENVI. És un dispositiu que permet visualitzar el consum elèctric i el cost que representa. Amb aquest gestor és possible detectar consums innecessaris o desconeguts i per tant eliminar-los.

Des de fa poc aquest aparell és compatible amb Google PowerMeter, un software gratuït de Google que permet visualitzar el consum elèctric en temps real i des de qualsevol ordinador amb connexió a internet. Els gràfics ajuden a fer un seguiment continu del consum d’electricitat.
L’SCAI és la primera ONG a Espanya que fa servir Google PowerMeter per controlar el seu consum elèctric.

D’aquesta manera, durant els últims 5 mesos, a l’SCAI hem aconseguit una reducció considerable del consum elèctric i per tant de les emissions de CO2.

A l’SCAI fem una aposta decidida a favor de l’estalvi d’energia i de la sostenibilitat. A part del compromís de tots els treballadors de reduir al màxim el consum energètic també impulsem altres mesures com ara limitar les impressions als documents imprescindibles, triar la brossa i fer servir paper reciclat.

És un fet que el canvi climàtic està causant el desplaçament forçat de milions de persones cada any. Les emissions de CO2, generades principalment per les grans indústries i l’elevat consum energètic dels països rics, en són el principal responsable. Tots hem de fer un esforç per reduir aquest consum exagerat d’energia amb l’objectiu d’aturar la degradació del planeta i les catàstrofes naturals que causen tant patiment humà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada