dimarts, 10 d’agost del 2010

Quan l'Administració decideix que no podràs fer vacances...

Imagineu-vos que sou persones estrangeres. Teniu permís de residència i treball, esteu treballant, fa molts anys que no heu vist la família i els amics i per fi arriben les vacances del mes d'agost! Teniu el bitllet d'avió reservat des de fa molt temps i us n'adoneu que el permís de residència caduca durant el mes d'agost. Segurament no hi haurà cap problema per tornar a entrar a Espanya perquè teniu el resguard de la sol·licitud de renovació del permís de residència i segons la normativa aquest resguard prorroga la validesa del permís.
Doncs no és així! Per poder entrar a Espanya amb la targeta de residència caducada, a part del resguard de la sol·licitud de renovació també necessiteu un document anomenat AUTORITZACIÓ DE RETORN. Deveu pensar Demanarem doncs aquest document i així podrem viatjar tot el mes sense cap problema.
Doncs no! Aquesta autorització de retorn només es pot demanar quan la targeta de residència està caducada. Si les vostres vacances comencen el dia 1 d'agost i la vostra targeta caduca el dia 15, haureu de limitar el viatge als primers 15 dies del mes. O als últims 15 dies - en aquest cas amb autorització de retorn - ja que el dia 1 de setembre haureu de tornar a la feina.
Abans de l'aplicació d'una Instrucció de la Direcció General d'Immigració del 2008, l'Administració expedia les autoritzacions de retorn a totes les persones estrangeres que presentessin un resguard de sol·licitud de renovació del seu permís de residència, estigués caducat o no el permís de residència. Així aquestes persones podien aprofitar les vacances encara que a l'inici de les mateixes el seu permís de residència encara no estigués caducat i a la data de tornada sí.
Podeu veure clarament com les persones estrangeres en situació administrativa totalment regular poden arribar a quedar-se sense poder trobar-se amb la família i els amics al país d'origen per unes limitacions administratives totalment arbitràries i sense que existeixi cap circumstància objectiva que faci necessària una mesura tan restrictiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada